Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z ciasta francuskiego to świetna alternatywa dla zwykłych gofrów, szybka i prosta, wszystko co musimy zrobić to wyjąć ciasto francuskie z lodówki, użyć ulubionego nadzienia, zapiec i gotowe... :) Polecam jako szybką przekąskę, idealnie nadają się na niezapowiedziane odwiedziny gości. :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35679
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1199
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5999
        
        
                Składniki
Gofrownicę nagrzewamy, z ciasta francuskiego wycinamy koła o średnicy ok 8 cm. Na połowie kółka kładziemy łyżkę konfitury, przykrywamy drugim kółkiem. Brzegi dociskamy dokładnie, tak aby się dobrze skleiły ( można użyć żółtka do posmarowania brzegów). Gofry przekładamy do nagrzanej gofrownicy. Zapiekamy aż się zezłocą, gotowe posypujemy cukrem pudrem i ewentualnie nakładamy bitą śmietaną i ulubione dodatki. *jako nadzienie możemy użyć ulubionych owoców np. banana, jabłko lub kremu czekoladowego, inwencja twórcza należy do was :) Smacznego ! :)