Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z ciasta francuskiego to świetna alternatywa dla zwykłych gofrów, szybka i prosta, wszystko co musimy zrobić to wyjąć ciasto francuskie z lodówki, użyć ulubionego nadzienia, zapiec i gotowe... :) Polecam jako szybką przekąskę, idealnie nadają się na niezapowiedziane odwiedziny gości. :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15454
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4635
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 310
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2763
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4983
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15454
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4635
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 310
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2763
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4983
Składniki
Gofrownicę nagrzewamy, z ciasta francuskiego wycinamy koła o średnicy ok 8 cm. Na połowie kółka kładziemy łyżkę konfitury, przykrywamy drugim kółkiem. Brzegi dociskamy dokładnie, tak aby się dobrze skleiły ( można użyć żółtka do posmarowania brzegów). Gofry przekładamy do nagrzanej gofrownicy. Zapiekamy aż się zezłocą, gotowe posypujemy cukrem pudrem i ewentualnie nakładamy bitą śmietaną i ulubione dodatki. *jako nadzienie możemy użyć ulubionych owoców np. banana, jabłko lub kremu czekoladowego, inwencja twórcza należy do was :) Smacznego ! :)