Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i rozpływają się w ustach.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10893
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13194
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4937
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10893
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6252
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5389
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13194
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4937
Składniki
Do miski wsypać cukier. Dodać sodę oczyszczoną,wlać śmietanę i wbić jajko. Składniki zmiksować. Następnie wsypać przyprawę do piernika,mąkę,sól oraz skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać za pomocą łyżki.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,zostawiając pomiędzy nimi odstępy. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.