Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie i rozpływają się w ustach.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2456
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4787
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 105
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1567
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 306
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2456
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4787
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 105
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1567
Składniki
Do miski wsypać cukier. Dodać sodę oczyszczoną,wlać śmietanę i wbić jajko. Składniki zmiksować. Następnie wsypać przyprawę do piernika,mąkę,sól oraz skórkę z pomarańczy. Całość wymieszać za pomocą łyżki.
Wilgotnymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,zostawiając pomiędzy nimi odstępy. Piec przez 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.