Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik zapraszam po przepis
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22105
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 122
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 399
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 122
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 168
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22105
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 122
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 399
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 122
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 168
Składniki
Ciasto ;Do miski daję mąkę z sodą wbijam jajka ,wsypuje cukier wlewam mleko i olej dodaje przyprawę do piernika wszystko mieszam by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut.
Polewa ;w garnuszku umieszczam margarynę ,cukier ,kakao i wodę wszystko rozpuszczam i odstawiam do ostygnięcia i wtedy polew zestygnie .
Ciasto po upieczeniu zostawiam by ostygło ,ściągam boki tortownicy i ciasto kroje na 2 placki na dolny placek wykladam dżem przykrywam druga połową ciasta następnie polewam ostudzona polewa i posypuje posypką lub drobno posiekanymi orzechami orzechami. Po dokładne wykonanie zapraszam na film