Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, widać to na targach, blogach i na naszych stołach :-) zrobiłam dziś coś prostego i bardzo smacznego. Bałagan z Eton - deser w kolorach narodowych :-)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13190
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2546
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3690
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4650
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13190
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2546
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3690
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4650
Składniki
Umyte i odszypułkowane truskawki pokroić na ćwiartki. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać pokruszone bezy i wymieszać łyżką. Do pucharków włozyć truskawki, przykryć masą śmietanowo-bezową i ozdobić truskawkami. Podawać odrazu, aby bezy się nie rozpuściły. Smacznego :-)