Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy w pełni, widać to na targach, blogach i na naszych stołach :-) zrobiłam dziś coś prostego i bardzo smacznego. Bałagan z Eton - deser w kolorach narodowych :-)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 475
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 237
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9623
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4454
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 475
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 237
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9623
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1118
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4454
Składniki
Umyte i odszypułkowane truskawki pokroić na ćwiartki. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać pokruszone bezy i wymieszać łyżką. Do pucharków włozyć truskawki, przykryć masą śmietanowo-bezową i ozdobić truskawkami. Podawać odrazu, aby bezy się nie rozpuściły. Smacznego :-)