Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie ,smaczne i proste w wykonaniu ciasto zamiast gruszek można użyć jabłka równie dobrze smakuje z wiśniami
Polecam.
Odsłon: 305
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 394
Polecam.
Odsłon: 305
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 394
Składniki
Ciasto: margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia z białek ubić pianę dodać do ciasta.Blache 36x25 wyłożyć papierem do pieczenia wylać połowę białego ciasta do reszty dodać kakao, wymieszać wylać na białe ciasto gruszki obrać pokroić w ósemki ułożyć na ciasto.Piec około 45 minut w temperaturze 180st.
Ciasto:białka oddzielić od żółtek,margarynę utrzeć z cukrem dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek.Blachę 36x25 wyłóż papierem do pieczenia wylej połowę białego ciasta do reszty dodaj kakao wymieszaj wylej na białe ciasto,gruszki obierz pokrój w ósemki i ułóż na ciasto piec około 45 minut w temperaturze 180st. Krem z 0,5l mleka odlej 0,5 szklanki dodaj obie mąki i wymieszaj resztę zagotuje z cukrem dodaj mleko z mąkami ugotuj budyń.Wystudź .Zimny budyń utrzyj z masłem dodaj olejek . Kremem posmaruj zimne ciasto czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej polej po kremie i posyp posypką kolorowa do ciasta