Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1202
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1202
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 137
Składniki
Rodzynki +woda + spirytus=należy zamoczyć na 8godz.żeby rodzynki dobrze napęczniały.Następnie oddzielamy żółtka od białek.Białka ubijamy na sztywno i dodajemy cukier i chwilę ubijamy,potem dodajemy żółtka.Mieszamy z mąką ,proszkiem do pieczenia i 4 łyżeczki kakao.
Dzielimy masę na dwie równe części i odpiekamy na pergaminie w temp.200 stopni około 10-15 minut.Natępnie gotujemy szkl.mleka a w drugiej szkl.rozrabiamy krem karpatka i wlewamy do gotującego mleka i chwilę gotujemy.Masę budyniową studzimy.
Miękką margarynę ucieramy na puszystą masę,dodajemy stopniowo wystudzony budyń oraz kakao 3 czubate łyżeczki.Tak przygotowany krem wykładamy na biszkopt i przykrywamy drugim biszkoptem.Należy odłożyć troszkę kremu na przesmarowanie góry biszkoptu.
Natępnie gotujemy polewę czekoladową: Margaryna zwykła 10dag.+cukier 3 łyżki+woda 2łyżki +kakao1 łyżeczka czubata.Po zagotowaniu zdejmujemy z ognia i dodajemy 8 kostek gorzkiej czekolady i dokładnie mieszamy.
Dodajemy namoczone rodzynki do polewy.Czekamy aż polewa przestygnie (żeby nie była za gęsta)i wylewamy na ciasto.Ciasto dajemy do lodówki aby ściągła dostatecznie polewa. Smacznego!!!