Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Fasolowe szaszłyki po 3. roku"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1084
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 146
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1084
Składniki
Warzywa dokładnie oczyść, obierz i opłucz pod bieżącą wodą.
Cebulę i oczyszczoną z nasion paprykę pokrój w drobną kostkę, a potem podsmaż na oliwie z oliwek. Gdy warzywa ostygną, dodaj do nich fasolę i zmiel wszystko.
Umyte i sparzone jajko rozbij na talerzyku i rozmieszaj widelcem.
Cebulę, fasolę i paprykę połącz z serem, jajkiem i posiekaną natką.
Uformuj z masy podłużne kotleciki i obtocz w bułce tartej. Następnie usmaż je na oliwie na złoty kolor.
Podawaj malcowi nadziane na patyki do szaszłyków.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko