Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Faszerowane babeczki po 3. roku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13048
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14368
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5943
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13048
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1480
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14368
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5943
Składniki
Mąkę przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, posiekaj ze 120 g miękkiego masła, stopniowo dodając 1 żółtko, całe jajko i odrobinę soli.
Wyrobione ciasto włóż na godzinę do lodówki. Foremki w kształcie babeczek wysmaruj resztką masła i wysyp bułką tartą. Wyłóż je ciastem i piecz 20 minut w temperaturze 200°C.
Umyte pieczarki zetrzyj na tarce i podsmaż na oliwie. Napełnij nimi babeczki, posyp serem żółtym i piecz, aż ser się rozpuści. Na koniec posyp natką pietruszki.Źródło: Mam dziecko