Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie takich ciasteczek z dzieckiem to czysta przyjemność dla rodzica, a dla dziecka wielka radość:))
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 141
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 49
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 141
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2823
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4195
Składniki
Mąkę z masłem posiekać nożem, wlać ocet lub wódkę, dodać żółtka proszek do pieczenia i śmietanę. Wyrobić ciasto. Włożyć do garnka i mocno ubijać tłuczkiem prze 20 minut. Ciasto rozwałkować na bardzo cieniutkie płaty i wyciąc z nich faworki. Usmażyć na patelni w dużej ilości tłuszczu.Ułożyć na talerzu i posypać obficie cukrem pudrem.