Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1702
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2242
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 47
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1343
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1702
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2242
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 47
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 132
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1343
Składniki
Biszkopt: Ubić białka na pianę na sztywno rzucić proszek do pieczenia ciągle ubijając następnie cukier po trochu, potem ocet, roztrzepane żółtka, ciągle ubijając. Na koniec mąkę mieszając delikatnie. Po upieczeniu i ostudzeniu przekroić na 2 części. Piec ok 20 minut na termoobiegu 170^ ma zapałka być sucha.
Masa budyniowa: Rodzynki zamoczyć w wódce lub spirytusie na min. 3 gdz.. 1i 1/4 szkl. mleka zagotować z cukrem można też ująć cukier i w zamian ten dodać cukier waniliowy, w reszcie mleka rozrobić mąkę pszenną i ziemniaczaną i wlać do gotującego mleka zagotować cały czas mieszając, ostudzić. Margarynę z masłem utrzeć do białości i dodawać po łyżce budyniu ciągle mieszając, potem 4-5 łyżek wódki z pod rodzynek wymiksować. Dodać odsączone rodzynki wymieszać
Bita śmietana kawowa: Kawę zalać wrzącą wodą na 4 szkl. zaparzyć następnie odlać i rozpuścić żelatynę studząc cały czas mieszają . Po odcedzeniu wychodzi ok 75 ml kawy. Śmietanę zimną prosto z lodówki ubić następnie dodawać po trochu cukier puder ciągle ubijać następnie dodać żelatynę w kawie ubijać. Biszkopt namoczyć wódką z pod rodzynek,Układać biszkopt masa budyniowa, 3/4 bitej śmietany biszkopt resztę bitej śmietany.
Smacznego!!!