Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza i fit wersja słynnego ciasta 3 BIT.
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 16
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 16
Składniki
Spód 1. Do miski wsypujemy kaszę ekspandowaną, rozdrobnionego widelcem banana, miód, kakao i mieszamy do połączenia masy(najlepiej ręcznie). 2. Tortownicę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia i formujemy spód z przygotowanej masy. 3. Wsadzamy do lodówki, aby stwardniało.
2 warstwa 1. Ostudzoną kaszę zmiksować z odrobiną słodzika do jednolitej masy (nie musi być idealna, ja osobiście wolę czuć granulki niż mieć papkę
3 warstwa 1. Twaróg zmielić 3-krotnie na gładką masę (możecie dodać odrobinę słodzika). Rozpuścić żelatynę, dodać do twarogu i wyłożyć jako ostatnią już warstwę. Wkładamy do lodówki.
Polewa 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Gdy ostatnia warstwa będzie już schłodzona, wylewamy polewę na całą powierzchnie, posypujemy dodatkami i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.