Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przeglądałam stary zeszyt z przepisami od babci i natknęłam się na ten przepis. Podwójnie czekoladowe a przy tym zdrowe i dietetyczne! Przygotowuje się je szybko, ze składników, które niemal każdy zazwyczaj ma w domowej spiżarni, bez zbędnego bałaganu i co najważniejsze – zawsze wychodzą! Jeśli więc macie nagłą ochotę na coś słodkiego, zarezerwujcie kwadrans na przygotowanie ciasta na te czekoladowe babeczki.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44596
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44596
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181933
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Zaczynamy od zmielenia płatków owsianych. Do miski wsypujemy zmielone płatki, otręby, sodę i kakao - mieszamy. W drugiej misce mieszamy jaja, jogurt, mleko i cukier. Wszystkie składniki łączymy razem (masa nie powinna być bardzo rzadka ani za gęsta).
Powstałą masę przekładamy do formy na muffinki i w środek każdej z nich wtykamy kostkę czekolady. Pieczemy 15-18 min w 180 stopniach. Smacznego!