Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Francuskie pakieciki z bakaliami"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1392
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4323
Składniki
Płat francuskiego ciasta rozwiń, pozostaw w pokojowej temperaturze, aż rozmarznie. Jabłka umyj, osusz, ostrożnie wytnij środki, tak aby nie uszkodzić ścianek owoców.
Bakalie posiekaj. Wymieszaj z cukrem i cynamonem. Wydrążone jabłka napełnij bakaliowym nadzieniem. Odetnij kawałek ciasta francuskiego, wytnij z niego listki. Resztę potnij na 4 kwadraty.
Jabłka ustaw na kwadratach ciasta. Rogi unieś, zlep ponad jabłkami. Przylep listki. Jabłka ustaw na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 220°C. Piecz ok. 30 minut. Podawaj np. polane miodem.Źródło: Naj