Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser szybki, łatwy i idealny na letnie upały. Tylko z trzech składników!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39809
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 413
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 190
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9284
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39809
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 413
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 190
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 379
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9284
Składniki
Najpierw szykujemy 3 różnokolorowe galaretki. Najlepiej jest zrobić to dzień wcześniej i dać je na noc do lodówki. Rozpuszczamy 3 galaretki w połowie wody (czyli: jeśli na opakowaniu jest 500ml to my dodajemy 250ml wody) według instrukcji na opakowaniu. Zostawiamy do ostygnięcia, a następnie wsadzamy do lodówki, aż stężeją. Galaretki cytrynowe zostawiamy na później - jeszcze ich nie rozpuszczamy.
Stężałe galaretki kroimy na nieduże kostki. Następnie rozrabiamy dwie galaretki cytrynowe - również w połowie wody. Zostawiamy do ostygnięcia, ale pilnujemy, by nie stężała.
Szykujemy masę śmietanową - śmietankę 30% ubijamy mikserem na wysokich obrotach. Gdy będzie już gotowa, wlewamy do niej powoli zimne galaretki cytrynowe. Mieszamy do połączenia składników.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy biszkopty. Masę śmietanową łączymy z kostkami galaretek i zalewamy nią biszkopty. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia (ok. 3h). Smacznego!