Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz ciasto marchewkowe, te gofry są dla Ciebie :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 212
Składniki
Z podanych składników wyjdzie 8 kwadratowych gofrów Jajka zmiksować z cukrem na gładko, dodać wodę i olej. W osobnym naczyniu wymieszać suche składniki. I stopniowo dodawać je do składników mokrych wymieszanych. Na końcu dodać startą marchew. Gofrów nie należy zbyt mocno przypiekać. Wierzch udekorować karmelizowaną marchwią; małą marchewkę należy zetrzeć na drobnych oczkach, wsypać 4 łyżeczki cukru. Przypiekać na suchej patelni,aż stanie się chrupiąca. Polecam ten dodatek do gofrów. Smacznego.