Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
latwe do zrobienia, smaczne, szybkie (nie liczac czasu "lezakowania" w lpdowce...) i tanie... w szczelnie zamknietym pudelku mozna trzymac do miesiaca...
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 35
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 19
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 769
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2771
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 35
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 19
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 769
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2771
Składniki
ubic dobrze jajka z cukrem, dodac sol i olej, wymieszac. dodac mleko, i w 3 partiach make. wyrabiac ciasto az bedzie miekkie, sprezyste i swiecace..ma byc lekko klejace. owinac w folie i wlozyc na 2h do lodowki.
z ciasta rwac male kuleczki i cieniutko je rozwalkowac (ksztalt owalny). robic tak ze wszystkim ciastem. aby nie przywieralo to podsypac pod spodem maka.
rozgrzac olej i smazyc ciasteczka, odsaczyc na papierze. cukier puder wymieszac z kardamonem. posypac nim ciastka.
mozna zamiast cukru pudru uzyc syroc pukrowy. zagotowac szkalnke wody, dodac 1 1/2 szk cukru, sok z cytryny. jak macie dostep do wody rozanej - dodac troszke ew kardamon... i maczac w zimnym syropie ciastka... ja osobiscie wole w pudrze...