Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gotowana brukselka na zimno"
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 732
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 732
Składniki
Brukselkę oczyść starannie, opłucz. Zagotuj 2 l wody. Wrzuć brukselkę, dodaj kostkę bulionową. Gotuj 15-20 minut. Odlej na sicie, pozostaw do ocieknięcia i ostudzenia.
Papryki oczyść, pozbaw nasion. Miąższ pokrój w paseczki. Wymieszaj z brukselką. Przygotuj sos z oliwy, przeciśniętego przez praskę czosnku i odrobiny soku z cytryny. Dopraw go solą, pieprzem i cukrem. Sosem polej sałatkę z brukselki.
czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety