Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z dodatkiem masy krówkowej o smaku kukułki smakuje wspaniale. Na dodatek jest prosty w przygotowaniu i nie wymaga pieczenia.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 175
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 362
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3135
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 175
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 362
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3135
Składniki
WYKONANIE: Masło, cukier rozpuszczamy. Dodajemy ser, rozpuszczone w mleku budynie z mąkę ziemniaczaną oraz jajka. Podgrzewamy na średnim ogniu cały czas mieszając. Gdy masa porządnie zgęstnieję jest gotowa. Na końcu wlewamy sok z cytryny. Blachę wykładamy folią spożywczą aż po same brzegi, układamy warstwę herbatników. Wylewamy cały ser na który układamy drugą warstwę herbatników. Odstawiamy na chwilę żeby masa serowa trochę stężała. Następnie smarujemy całą masą krówkową i równo rozsmarowujemy. Biszkopty moczymy w kawie i układamy w odstępach. Ciasto chowamy na całą noc do lodówki. Przed krojeniem wyciągamy z blachy, usuwamy folię i posypujemy kakao. Dekorujemy owocami. Smacznego :)