Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser dla naszych pociech.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 580
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2802
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14533
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 580
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2802
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 922
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14533
Składniki
Wykonanie: Ciasto odwinąć z papieru, przełożyć na blachę razem z pergaminem i przeciąć na cztery części. Gruszki obrać(ogonki zostawić)ułożyć na kawałkach ciasta francuskiego wcześniej posmarowanego konfiturą. Ciasto podciągnąć do połowy gruszki, górę naciąć nożem w formie kratki i posmarować kremem i posypać płatkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.