Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały deser dla naszych pociech.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 87
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 70
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 202
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 87
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 70
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 202
Składniki
Wykonanie: Ciasto odwinąć z papieru, przełożyć na blachę razem z pergaminem i przeciąć na cztery części. Gruszki obrać(ogonki zostawić)ułożyć na kawałkach ciasta francuskiego wcześniej posmarowanego konfiturą. Ciasto podciągnąć do połowy gruszki, górę naciąć nożem w formie kratki i posmarować kremem i posypać płatkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 25 minut na złoty kolor.