Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gruszki w cieście"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44444
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 41
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44444
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 41
Składniki
Nastaw piekarnik na 200°C. Orzechy włoskie posiekaj. Gruszki obierz, ale zostaw ogonek. Ostrożnie wytnij gniazda nasienne, a środek napełnij posiekanymi orzechami.
Ciasto francuskie rozłóż i potnij na paski o szerokości 1 centymetra. Dokładnie owiń nimi gruszki, ale tak, żeby wystawał tylko ogonek.
Ułóż gruszki w żaroodpornym naczyniu i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 30 minut. Gorące polej miodem.Źródło: Takie jest życie