Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa Charlotta"
Składniki
Gruszki umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Połówkę jednej gruszki odłóż do dekoracji, resztę owoców pokrój na kawałeczki. Włóż je do rondla, podlej kilkoma łyżkami wody. Duś do miękkości z dodatkiem cynamonu.
Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem waniliowym i rozprowadź w 100 ml zimnej wody. Wlej do rondla z rozgotowanymi gruszkami. Cały czas mieszając, gotuj ok. 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia, wystudź. Połącz z likierem.
Pucharki wyłóż podłużnymi biszkoptami. Rozłóż masę gruszkowo-kawową. Każdą porcję udekoruj ubitą kremówką. Schładzaj godzinę. Ozdób kawałkami gruszki i pistacjami.
porcja – 440 kcal, cena 4,10 złŹródło: Świat kobiety