Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne miodowe blaty przełożone delikatnym grysikowym kremem ;)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1067
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2117
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1027
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1067
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2117
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać jajka, miód, sodę oraz masło, wszystko razem zagnieść na gładkie ciasto, podzielić je na 3 części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nią pierwszą porcję ciasta(każdy blat pieczemy osobno). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i blaty pieczemy przez około 20 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Blaty zaraz po upieczeniu będą bardzo miękkie.
Wykonanie: Mleko przelać go większego garnka, gdy będzie się gotować dodać cukier. Całość podgrzewać do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie do mleka dodać kaszę i gotować cały czas mieszając, do momentu, aż masa zgęstnieje. Na sam koniec (do gęstej) już masy wsypać kokos, wymieszać, wystudzić.
Wykonanie: Wodę połączyć z cukrem, podgrzewać na małym ogniu do jego rozpuszczenia się. Następnie dodać kakao, dobrze wymieszać aby nie było grudek. Miseczkę zdjąć z ognia i dodać masło, wymieszać do połączenia się składników. Wykonanie ciasta: Blaty i krem wystudzić. Masę podzielić na dwie części i przełożyć nią blaty. Ostatni (wierzchni) blat polewamy przygotowaną polewą. * przepis na blaszkę o wymiarach 31 na 19 Smacznego;)