Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne miodowe blaty przełożone delikatnym grysikowym kremem ;)
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 673
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 144
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 80
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 673
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 144
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 80
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać jajka, miód, sodę oraz masło, wszystko razem zagnieść na gładkie ciasto, podzielić je na 3 części. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć na nią pierwszą porcję ciasta(każdy blat pieczemy osobno). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i blaty pieczemy przez około 20 minut bądź do tzw. suchego patyczka. Blaty zaraz po upieczeniu będą bardzo miękkie.
Wykonanie: Mleko przelać go większego garnka, gdy będzie się gotować dodać cukier. Całość podgrzewać do momentu, aż cukier się rozpuści. Następnie do mleka dodać kaszę i gotować cały czas mieszając, do momentu, aż masa zgęstnieje. Na sam koniec (do gęstej) już masy wsypać kokos, wymieszać, wystudzić.
Wykonanie: Wodę połączyć z cukrem, podgrzewać na małym ogniu do jego rozpuszczenia się. Następnie dodać kakao, dobrze wymieszać aby nie było grudek. Miseczkę zdjąć z ognia i dodać masło, wymieszać do połączenia się składników. Wykonanie ciasta: Blaty i krem wystudzić. Masę podzielić na dwie części i przełożyć nią blaty. Ostatni (wierzchni) blat polewamy przygotowaną polewą. * przepis na blaszkę o wymiarach 31 na 19 Smacznego;)