Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto pyszne bez pieczenia. Oczywiście z truskawkami.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1142
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 99
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10569
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1142
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 99
Masz ochotę zrobić najlepszy domowy pasztet drobiowy? Wbrew pozorom, nie jest...
Odsłon: 10569
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Zagotować mleko i dodać grysik. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Dodać cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Masę wylać na herbatniki. Powciskać oczyszczone, umyte i osuszone truskawki. Wystudzić. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać jogurt i rozpuszczoną, i wystudzoną ( prawie tężejącą ) galaretkę krystaliczną. Wyłożyć na zimną masę grysikową. Wstawić do lodówki, żeby pianka stężała. Na piankę wylać tężejącą galaretkę truskawkową. Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki. Śmietanę ubić i przełożyć do rękawa cukierniczego. Jak już ciasto stężeje, udekorować śmietaną wg fantazji i truskawkami. Smacznego