Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Ciasto pyszne bez pieczenia. Oczywiście z truskawkami.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415728
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2672
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415728
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2672
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć herbatnikami. Zagotować mleko i dodać grysik. Gotować, mieszać aż masa zgęstnieje. Dodać cukier, cukier waniliowy i sok z cytryny. Masę wylać na herbatniki. Powciskać oczyszczone, umyte i osuszone truskawki. Wystudzić. Galaretkę krystaliczną rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać jogurt i rozpuszczoną, i wystudzoną ( prawie tężejącą ) galaretkę krystaliczną. Wyłożyć na zimną masę grysikową. Wstawić do lodówki, żeby pianka stężała. Na piankę wylać tężejącą galaretkę truskawkową. Galaretkę zrobić wg przepisu na opakowaniu. Wstawić do lodówki. Śmietanę ubić i przełożyć do rękawa cukierniczego. Jak już ciasto stężeje, udekorować śmietaną wg fantazji i truskawkami. Smacznego