Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ciasto w wykonaniu a przede, wszystkim bardzo smaczne nie tylko z makiem przepyszne, również z jabłkami. Polecam....
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 327
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6726
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241731
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2453
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 427
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 327
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6726
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241731
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2453
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 427
Składniki
Margarynę posiekać z mąką wsypać łyżeczkę soli ,dodać roztrzepane jajka,przygotowany uprzednio rozczyn z mleka,2 łyżek maki,3 łyżek cukru i drożdży.Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 1-2 godz. Mak ,sparzyć ,po ostygnięciu i odsączeniu z wody zmielić w maszynce (3-krotnie). Masło,utrzeć z żółtkami i cukrem ,ciągle mieszając dodać zmielony mak i resztę składników .Na koniec do maku dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie całość mieszamy Ciasto rozwałkowujemy na duże prostokąty o grubości 1 cm, długości 50 cm i szerokości 20-25 cm .Na ciasto rozsmarowujemy mak przewijamy raz i potem jeszcze raz .Brzegi ciasta ponacinać i uformować . Po ostygnięciu,ciasto polukrować. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni 30-40 minut . Smacznego!!!!