Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można piec wspólnie z dziećmi.Będzie to dla nich frajda.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 955
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 93
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2153
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4170
Składniki
Masło+cukier miksować na jednolitą masę.Następnie dodajemy żółtka,aromat i znów miksujemy.Wsypujemy mąkę wymieszaną z solą i zagniatamy ciasto.Owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wałkujemy ciasto na grubość 4mm i większym kieliszkiem wykrawamy kółeczka,mniejszym kieliszkiem lekko dociskamy,tak by otrzymać małe wgłębienie.Słomką robić dziureczki.
Układamy na wysmarowanej masłem blaszce i pieczemy na złoty kolor w 175 st C.Po wyjęciu przekładamy marmoladą i zlepiamy;)