Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można piec wspólnie z dziećmi.Będzie to dla nich frajda.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 554
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16828
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 612
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 554
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16828
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 612
Składniki
Masło+cukier miksować na jednolitą masę.Następnie dodajemy żółtka,aromat i znów miksujemy.Wsypujemy mąkę wymieszaną z solą i zagniatamy ciasto.Owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wałkujemy ciasto na grubość 4mm i większym kieliszkiem wykrawamy kółeczka,mniejszym kieliszkiem lekko dociskamy,tak by otrzymać małe wgłębienie.Słomką robić dziureczki.
Układamy na wysmarowanej masłem blaszce i pieczemy na złoty kolor w 175 st C.Po wyjęciu przekładamy marmoladą i zlepiamy;)