Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można piec wspólnie z dziećmi.Będzie to dla nich frajda.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11147
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13376
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5138
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11147
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6397
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13376
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5138
Składniki
Masło+cukier miksować na jednolitą masę.Następnie dodajemy żółtka,aromat i znów miksujemy.Wsypujemy mąkę wymieszaną z solą i zagniatamy ciasto.Owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wałkujemy ciasto na grubość 4mm i większym kieliszkiem wykrawamy kółeczka,mniejszym kieliszkiem lekko dociskamy,tak by otrzymać małe wgłębienie.Słomką robić dziureczki.
Układamy na wysmarowanej masłem blaszce i pieczemy na złoty kolor w 175 st C.Po wyjęciu przekładamy marmoladą i zlepiamy;)