Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można piec wspólnie z dziećmi.Będzie to dla nich frajda.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 60
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 202
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4212
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 60
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 202
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2836
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4212
Składniki
Masło+cukier miksować na jednolitą masę.Następnie dodajemy żółtka,aromat i znów miksujemy.Wsypujemy mąkę wymieszaną z solą i zagniatamy ciasto.Owijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki.
Wałkujemy ciasto na grubość 4mm i większym kieliszkiem wykrawamy kółeczka,mniejszym kieliszkiem lekko dociskamy,tak by otrzymać małe wgłębienie.Słomką robić dziureczki.
Układamy na wysmarowanej masłem blaszce i pieczemy na złoty kolor w 175 st C.Po wyjęciu przekładamy marmoladą i zlepiamy;)