Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na przyjęciu grillowym, nie samym mięskiem człowiek żyje. Kawusia jest niezbędna. A do niej ciasteczka. Dzisiaj maślane, owsiane z płatkami migdałów.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3169
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 572
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3169
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 572
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2306
Składniki
Na patelni uprażyć płatki owsiane. Do mąki dodać cukier, proszek do pieczenia , cukier waniliowy, aromat waniliowy. Wymieszać. Dodać płatki owsiane i masło . Rozetrzeć w palcach. Dodać 3 jajka i 1 żółtko
Zagnieść składniki w kulę i odstawić na 1/2 godziny.
Podzielić kulę ciasta na 4 części i partiami rozwałkować. A następnie wykrajać krążki. Przenieść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozkłóconym białkiem i posypać płatkami migdałów.
Do piekarnika nagrzanego do 170 stopni włożyć ciasteczka i piec aż do momentu gdy staną się złociste. Około 15 minut. Mnie wyszło 60 sztuk herbatników.