Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Holenderskie pierniczki"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 56
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 757
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj miód, cukier, kakao, proszek do pieczenia, mleko, przyprawę do piernika i szczyptę soli, połącz. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj kulę, owiń w folię spożywczą, włóż na godzinę do lodówki.
Ciasto rozwałkuj, foremką wytnij dowolne kształty. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstaw do rozgrzanego do temp. 160°C pie karnika, piecz ok. 15 minut. Ostudź, udekoruj, np. lukrem.Źródło: Chwila dla Ciebie