Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, pachnące cynamonem i wanilią ciasto łatwe w przygotowaniu idealne na każdą okazję.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 25
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 25
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21659
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Jajka ubij z cukrem dodaj olej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniami.Dokladnie wymieszaj , połowę ciasta wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24x24 i podpiec 10-12 minut.
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki skrapiamy sokiem z cytryny,przesmażamy z masłem ,cukrem i cynamonem.Na koniec dosypujemy mąkę lub budyń .Wykładamy na podpieczone ciasto na wierzch wylewamy pozostałe ciasto.Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 st.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.Smacznego.