Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3631
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4539
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13113
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2488
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3631
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4539
Składniki
Cukier, mąkę, kaszkę i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą, podzielić na dwie części. Pierwszą część wysypać na blaszkę.
Margarynę, najlepiej prosto z lodówki (nawet lekko zmrożoną) kroić na cienkie plasterki i układać na wysypaną na blaszce pierwszą część sypkich składników.
Na margarynę wykładamy starte na tarce (na dużych oczkach) jabłka. Posypujemy je cynamonem.
Na to wsypujemy pozostałe składniki sypkie i znów przykrywamy je warstwą plasterków margaryny.
Pieczemy ok. 30-40 min (180-200 st.)
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami waniliowymi i bitą śmietanką, ale na zimno bez dodatków też jest pyszne.