Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, łsmaczne i łatwe do przygotowania
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 200
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1209
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 200
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1209
Składniki
Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać rodzynki, pokrojone orzechy (nie mlete) oraz cukier. Wymieszać i odstawić na minimum 1 godzinę aż jabłka puszczą sok. Soku nie odlewać.
W garnuszku lekko ubić całe jajka i wlać do jabłek. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub popisać rozpuszczoną gorzką czekoladą.