Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik pod śmietanką"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 136
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 113
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 136
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 113
Składniki
Jabłka upraż z cynamonem, cukrem i odrobiną wody. Do gorących wsyp galaretki. Wystudź.
Foremkę (23x28 cm) wyłóż pergaminem lub folią. Na dnie rozłóż 1/3 herbatników, wylej masę jabłkową i przykryj kolejną warstwą ciastek. Wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wrzątku, wystudź. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, dodaj serek i na końcu żelatynę. Masę rozsmaruj na ciastkach. Resztę herbatników ułóż na wierzchu.
Czekoladę rozpuść z mlekiem w naczyniu umieszczonym nad parą. Polej nią ciasto. Schłodź (najlepiej około 12 godzin).Źródło: Chwila dla Ciebie