Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik ucierany z Polesia Lubelskiego"
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 173
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 287
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 53
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 15
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 113
Klasyczny włoski deser w innej odsłonie. Mój tort miał być bardziej czekolado...
Odsłon: 173
Idealny dodatek to chrupiącego, świeżego pieczywa składający się z białego se...
Odsłon: 287
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 53
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 15
Składniki
W mikserze ucieraj parę minut jajka z cukrem. W misce wymieszaj mąki z proszkiem i dodaj je do jajek. Cały czas ucierając, dodaj masło oraz esencję waniliową. Dno formy z kominem wyłóż papierem do pieczenia, włóż wkładkę z kominem. Części bez papieru natłuść masłem. Wlej ciasto.
Jabłka obierz, pokrój w plasterki (bez łusek). Ułóż dookoła na cieście. Piecz w temp. 180oC przez 45 min. Gotowe ciasto posyp np. cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety