Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jabłecznik ucierany z Polesia Lubelskiego"
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1205
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 26
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 275
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1205
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 120
Składniki
W mikserze ucieraj parę minut jajka z cukrem. W misce wymieszaj mąki z proszkiem i dodaj je do jajek. Cały czas ucierając, dodaj masło oraz esencję waniliową. Dno formy z kominem wyłóż papierem do pieczenia, włóż wkładkę z kominem. Części bez papieru natłuść masłem. Wlej ciasto.
Jabłka obierz, pokrój w plasterki (bez łusek). Ułóż dookoła na cieście. Piecz w temp. 180oC przez 45 min. Gotowe ciasto posyp np. cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety