Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1250
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 692
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1250
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 692
Składniki
Cukier, mąkę, margarynę, smalec, jajo, i proszek do pieczenia ugniatać na stolnicy. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę 40 x 27 cm i podpiec na złoto.
W garnku ugotować 2 budynie na 500 ml mleka- by budyń był gęstszy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie podsmażyć na patelni razem z cukrem do rozpuszczenia się cukru i sciemnienia jabłek. Na upieczone ciasto wyłożyć przesmażone jabłka, następnie na jabłka wylać ciepły budyń nie studzony, a na to wszystko dać drugą część ciasta albo rwać je kawałkami i "rzucać" na budyń żeby powstały takie "chmurki". Piec całość w 180st do podpieczenia się górnej warstwy ciasta.
Posypać cukrem pudrem.