Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5923
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9006
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8318
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5702
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5923
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9006
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8318
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5702
Składniki
Cukier, mąkę, margarynę, smalec, jajo, i proszek do pieczenia ugniatać na stolnicy. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę 40 x 27 cm i podpiec na złoto.
W garnku ugotować 2 budynie na 500 ml mleka- by budyń był gęstszy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie podsmażyć na patelni razem z cukrem do rozpuszczenia się cukru i sciemnienia jabłek. Na upieczone ciasto wyłożyć przesmażone jabłka, następnie na jabłka wylać ciepły budyń nie studzony, a na to wszystko dać drugą część ciasta albo rwać je kawałkami i "rzucać" na budyń żeby powstały takie "chmurki". Piec całość w 180st do podpieczenia się górnej warstwy ciasta.
Posypać cukrem pudrem.