Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8647
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10278
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 738
Składniki
Cukier, mąkę, margarynę, smalec, jajo, i proszek do pieczenia ugniatać na stolnicy. Wyrobione ciasto podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na blaszkę 40 x 27 cm i podpiec na złoto.
W garnku ugotować 2 budynie na 500 ml mleka- by budyń był gęstszy. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, następnie podsmażyć na patelni razem z cukrem do rozpuszczenia się cukru i sciemnienia jabłek. Na upieczone ciasto wyłożyć przesmażone jabłka, następnie na jabłka wylać ciepły budyń nie studzony, a na to wszystko dać drugą część ciasta albo rwać je kawałkami i "rzucać" na budyń żeby powstały takie "chmurki". Piec całość w 180st do podpieczenia się górnej warstwy ciasta.
Posypać cukrem pudrem.