Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałem od Pani Joli z pracy. Ciasto wyszło bardzo pyszne. PS. Dziękuję za zestawik dziewczynom z pracy ;)
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12934
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8045
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 313
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2183
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 724
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12934
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8045
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 313
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2183
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 724
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do natłuszczonej formy ( mała blaszka) i pieczemy na złoty kolor w temperaturze !80°C przez ok15 min. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy ¾ l wody ,odcedzamy (zachowując wodę). Do kompotu z jabłek wsypujemy budynie i ½ szklanki cukru. Zagotowujemy ,cały czas energicznie mieszając. Margarynę rozpuszczamy ,lekko studzimy. Jajka ubijamy z cukrem ,dodajemy wiórki (cały czas ubijając) i rozpuszczoną margarynę. Osączone jabłka wykładamy na upieczony biszkopt ,następnie zalewamy budyniem. Na wierzch wylewamy masę kokosową. Pieczemy 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.