Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałem od Pani Joli z pracy. Ciasto wyszło bardzo pyszne. PS. Dziękuję za zestawik dziewczynom z pracy ;)
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 224
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 94
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 55
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12175
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 224
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 94
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 55
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12175
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 210
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto wylewamy do natłuszczonej formy ( mała blaszka) i pieczemy na złoty kolor w temperaturze !80°C przez ok15 min. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Gotujemy ¾ l wody ,odcedzamy (zachowując wodę). Do kompotu z jabłek wsypujemy budynie i ½ szklanki cukru. Zagotowujemy ,cały czas energicznie mieszając. Margarynę rozpuszczamy ,lekko studzimy. Jajka ubijamy z cukrem ,dodajemy wiórki (cały czas ubijając) i rozpuszczoną margarynę. Osączone jabłka wykładamy na upieczony biszkopt ,następnie zalewamy budyniem. Na wierzch wylewamy masę kokosową. Pieczemy 25 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.