Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tani i łatwy sposób na pyszny jabłecznik
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8657
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4669
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8657
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1272
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10286
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4669
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 741
Składniki
mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy (ciasto będzie sypkie) Dzielimy je na trzy części
jabłka ścieramy na tarce i przez 10 min dusimy na małym ogniu
smarujemy formę tłuszczem
na samym spodzie kladziemy część ciasta potem część jabłek , potem znowu część ciasta, jablka i znowu ciasto na samą górę ścieramy na grubej tarce schłodzoną margarynę lub masło
wkladamy do nagrzanego piekarnika (180 C) i pieczemy 45 min
Podajemy na gorąco lub zimno. Bardzo dobrze smakuje z bitą śmietaną