Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tani i łatwy sposób na pyszny jabłecznik
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy (ciasto będzie sypkie) Dzielimy je na trzy części
jabłka ścieramy na tarce i przez 10 min dusimy na małym ogniu
smarujemy formę tłuszczem
na samym spodzie kladziemy część ciasta potem część jabłek , potem znowu część ciasta, jablka i znowu ciasto na samą górę ścieramy na grubej tarce schłodzoną margarynę lub masło
wkladamy do nagrzanego piekarnika (180 C) i pieczemy 45 min
Podajemy na gorąco lub zimno. Bardzo dobrze smakuje z bitą śmietaną