Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tani i łatwy sposób na pyszny jabłecznik
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88280
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 32
Składniki
mąkę, cukier, kaszę manne i proszek do pieczenia mieszamy (ciasto będzie sypkie) Dzielimy je na trzy części
jabłka ścieramy na tarce i przez 10 min dusimy na małym ogniu
smarujemy formę tłuszczem
na samym spodzie kladziemy część ciasta potem część jabłek , potem znowu część ciasta, jablka i znowu ciasto na samą górę ścieramy na grubej tarce schłodzoną margarynę lub masło
wkladamy do nagrzanego piekarnika (180 C) i pieczemy 45 min
Podajemy na gorąco lub zimno. Bardzo dobrze smakuje z bitą śmietaną