Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-01-2022
Smaczny jabłecznik z kruszonką z płatkami owsianymi. Proste, ucierane ciasto, szybkie do zrobienia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4527
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4527
Składniki
Jabłka obrać i pokroić w plastry. Miękkie masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na pianę. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając do połączenia po każdym dodaniu. Posolić.
Dodać przesianą mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Na koniec wlać mleko. Krótko wymieszać przy pomocy szpatułki lub rózgi kuchennej, tylko do połączenia się składników.
Foremkę 40 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto rozłożyć na foremce i wyrównać. Jabłka osuszyć i ułożyć na cieście. Przygotować kruszonkę: wszystkie składniki wsypać do miseczki i szybko zagnieść. Posypać po jabłkach. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Wyjąć z pieca, lekko ostudzić i pokroić na kawałki.