Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jabłecznik z orzechami i cynamonem"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 227
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 298
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 102
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 227
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 298
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 102
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2173
Składniki
1Jabłka umyj, jedno jabłko razem ze skórką pokrój w plasterki, resztę owoców obierz, oczyść, potnij na kawałeczki. Jabłka natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Orzechy zrumień na suchej patelni, przestudź, posiekaj. Jajka ubij z cukrem na puszystą, jasnokremową masę. 2Mąkę przesiej z proszkiem, sodą i łyżeczką cynamonu. Sypkie dodaj do masy jajecznej na przemian z porcjami oleju. Do ciasta domieszaj kawałeczki jabłek. 3Tortownicę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Napełnij ciastem. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Piecz ok. 50 minut. Konfiturę podgrzej, przetrzyj, posmaruj nią jeszcze ciepłe ciasto.Źródło: Naj