Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe i smaczne ciasto z jabłkami.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19991
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7026
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244553
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19991
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 524
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7026
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244553
Składniki
Jajka ubijamy z cukrami do białości. Mąkę mieszamy z młodym jęczmieniem i po łyżce dodajemy do ubitych jajek. Ciasto pieczemy ok. 20 minut. Studzimy.
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Gotujemy wodę z cukrem, dodajemy jabłka, posiekany imbir i prażymy kilka minut. Budyń rozprowadzamy w 1/4 szklanki wody i dodajemy do jabłek, chwilę gotujemy. Gorącą masę nakładamy na biszkopt, studzimy, potem wkładamy do lodówki. Po ok. godzinie można kroić ciasto.