Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jabłka pieczone z ryżem i bakaliami"
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 462
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Z umytych jabłek odcinamy czapeczki. Jabłka wydrążamy tak, aby pozbyć się gniazd nasiennych i przy skórce pozostawić 1,5-2 cm miąższu.
Jabłka smarujemy wewnątrz miodem. Umyte, osuszone bakalie kruszymy, mieszamy z ryżem i serkiem waniliowym.
Jabłka napełniamy farszem, posypujemy cynamonem lub mieszanką przypraw, układamy w wąskiej blaszce, podlewamy wodą i na 30 minut wkładamy do piekarnika o temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 75 minut. Cena sztuki około 2,50 zł.
Wartość odżywcza jednej sztuki 303 kcal Białko 5,6 g/Tłuszcz 5 g/Węglowodany 58 g.Źródło: Rewia