Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście francuskiem
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 450
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 118
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2191
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 263
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 450
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 118
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2191
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne za pomocą kieliszka lub plastikowego korka. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i pociąć na paski. ( z jednego ciasta wychodzi ok. 17 sztuk). Plastry jabłek owinąć ciastem francuskiem, przewlec przez otwór po gnieździe nasiennym. Odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować krążki jajkiem rozmąconym z mlekiem, posypujemy cynamonem oraz cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy około 15 minut. Gotowe możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego!