Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście francuskiem
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4204
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1234
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 259
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1339
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4204
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1234
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne za pomocą kieliszka lub plastikowego korka. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i pociąć na paski. ( z jednego ciasta wychodzi ok. 17 sztuk). Plastry jabłek owinąć ciastem francuskiem, przewlec przez otwór po gnieździe nasiennym. Odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować krążki jajkiem rozmąconym z mlekiem, posypujemy cynamonem oraz cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy około 15 minut. Gotowe możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego!