Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście francuskiem
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17309
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 154
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4887
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17309
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 154
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4887
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne za pomocą kieliszka lub plastikowego korka. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i pociąć na paski. ( z jednego ciasta wychodzi ok. 17 sztuk). Plastry jabłek owinąć ciastem francuskiem, przewlec przez otwór po gnieździe nasiennym. Odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować krążki jajkiem rozmąconym z mlekiem, posypujemy cynamonem oraz cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy około 15 minut. Gotowe możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego!