Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka w cieście francuskiem
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113239
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 645
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1132
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 735
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113239
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 645
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1132
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 735
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić na plastry i wydrążyć gniazda nasienne za pomocą kieliszka lub plastikowego korka. Płat ciasta francuskiego rozwinąć i pociąć na paski. ( z jednego ciasta wychodzi ok. 17 sztuk). Plastry jabłek owinąć ciastem francuskiem, przewlec przez otwór po gnieździe nasiennym. Odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować krążki jajkiem rozmąconym z mlekiem, posypujemy cynamonem oraz cukrem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 190 stopni i pieczemy około 15 minut. Gotowe możemy dodatkowo posypać cukrem pudrem. Smacznego!