Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry jabłek we francuskim cieście, słodkie od brązowego cukru, pachnące cynamonem ....... Polecam, są pyszne
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 18
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 18
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w grube plastry (około 8 mm). Kieliszkiem lub metalową obręczą wyciąć gniazda nasienne.
Ciasto francuskie pociąć w paski mniej więcej o wymiarach 2x10 cm. Paskami owinąć krążki jabłek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko wymieszać z mlekiem, posmarować ciastka, posypać brązowym cukrem i cynamonem. Piec przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Wystudzić na kratce. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem.