Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry jabłek we francuskim cieście, słodkie od brązowego cukru, pachnące cynamonem ....... Polecam, są pyszne
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2490
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101880
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6275
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2490
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101880
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6275
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w grube plastry (około 8 mm). Kieliszkiem lub metalową obręczą wyciąć gniazda nasienne.
Ciasto francuskie pociąć w paski mniej więcej o wymiarach 2x10 cm. Paskami owinąć krążki jabłek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko wymieszać z mlekiem, posmarować ciastka, posypać brązowym cukrem i cynamonem. Piec przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Wystudzić na kratce. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem.