Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry jabłek we francuskim cieście, słodkie od brązowego cukru, pachnące cynamonem ....... Polecam, są pyszne
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21158
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 123
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 273
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21158
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 123
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 273
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w grube plastry (około 8 mm). Kieliszkiem lub metalową obręczą wyciąć gniazda nasienne.
Ciasto francuskie pociąć w paski mniej więcej o wymiarach 2x10 cm. Paskami owinąć krążki jabłek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko wymieszać z mlekiem, posmarować ciastka, posypać brązowym cukrem i cynamonem. Piec przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Wystudzić na kratce. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem.