Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Plastry jabłek we francuskim cieście, słodkie od brązowego cukru, pachnące cynamonem ....... Polecam, są pyszne
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 62
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 39
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9297
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 62
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 39
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9297
Składniki
Jabłka obrać ze skórki, pokroić w grube plastry (około 8 mm). Kieliszkiem lub metalową obręczą wyciąć gniazda nasienne.
Ciasto francuskie pociąć w paski mniej więcej o wymiarach 2x10 cm. Paskami owinąć krążki jabłek, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Żółtko wymieszać z mlekiem, posmarować ciastka, posypać brązowym cukrem i cynamonem. Piec przez około 20 minut w temperaturze 190 stopni. Wystudzić na kratce. Dodatkowo można oprószyć cukrem pudrem.