Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny jak chmurka deser jabłkowo-bezowy.
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2715
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 951
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7871
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 213
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 188
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 2715
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 951
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7871
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 213
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 188
Składniki
Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w cienkie półplasterki. Do jabłek wsypujemy kaszkę orkiszową i delikatnie mieszamy tak by kawałki zostały dokładnie pokryte kaszką. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę usztywniamy wsypując cukier wymieszany z budyniem. Na dnie foremek do tarteletek układamy jabłka. Na wierzchu każdej porcji układamy pianę. Wkładamy do piecyka nagrzanego do 200 stopni C z włączonym termoobiegiem. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni C i dopiekamy przez 15-20 minut. Deser podajmy gorący od razu po przygotowaniu.