Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny jak chmurka deser jabłkowo-bezowy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5758
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5218
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5758
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1214
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12401
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5218
Składniki
Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w cienkie półplasterki. Do jabłek wsypujemy kaszkę orkiszową i delikatnie mieszamy tak by kawałki zostały dokładnie pokryte kaszką. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę usztywniamy wsypując cukier wymieszany z budyniem. Na dnie foremek do tarteletek układamy jabłka. Na wierzchu każdej porcji układamy pianę. Wkładamy do piecyka nagrzanego do 200 stopni C z włączonym termoobiegiem. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni C i dopiekamy przez 15-20 minut. Deser podajmy gorący od razu po przygotowaniu.