Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, delikatny jak chmurka deser jabłkowo-bezowy.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1247
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3412
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1002
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1247
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 455
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3412
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1002
Składniki
Jabłka obieramy i pozbawiamy gniazd nasiennych. Kroimy w cienkie półplasterki. Do jabłek wsypujemy kaszkę orkiszową i delikatnie mieszamy tak by kawałki zostały dokładnie pokryte kaszką. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę usztywniamy wsypując cukier wymieszany z budyniem. Na dnie foremek do tarteletek układamy jabłka. Na wierzchu każdej porcji układamy pianę. Wkładamy do piecyka nagrzanego do 200 stopni C z włączonym termoobiegiem. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150-160 stopni C i dopiekamy przez 15-20 minut. Deser podajmy gorący od razu po przygotowaniu.