Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto puszyste lekkie rozpływające się w ustach... doskonale będzie pasował rabarbar i truskawki :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 113
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2192
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4033
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 54
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1423
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 113
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2192
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4033
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 54
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1423
Składniki
Jaja utrzeć z cukrem, powoli dodawać maślankę nadal miksując, następnie dodać olej. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Dodawać stopniowo do ubitej masy jajecznej, mieszać drewnianą łyżką
Blachę o wymiarach 30x40cm smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy na nią ciasto. Na wierzch układamy jabłka na koniec rozkładamy wcześniej wyrobioną kruszonkę Piec ok. 50min.