Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto puszyste lekkie rozpływające się w ustach... doskonale będzie pasował rabarbar i truskawki :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1935
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1935
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2592
Składniki
Jaja utrzeć z cukrem, powoli dodawać maślankę nadal miksując, następnie dodać olej. Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Dodawać stopniowo do ubitej masy jajecznej, mieszać drewnianą łyżką
Blachę o wymiarach 30x40cm smarujemy masłem, wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy na nią ciasto. Na wierzch układamy jabłka na koniec rozkładamy wcześniej wyrobioną kruszonkę Piec ok. 50min.