Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe połączenia kruchego ciasta, orzeźwiających, kruchych jabłek i słodkiego, rozpływającego się w ustach biszkoptu. Ciasto jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 576
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18462
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 576
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 18462
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 80
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 61
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, schładzać przez pół godziny, wyłożyć nim tortownicę, tworząc podwyższenie do polowy wysokości boku blaszki. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 250 stopni. Gdy ciasto lekko się zarumieni wyjąć je z piekarnika, posypać bułką tartą połączoną z orzechami (połową), nałożyć pokrojone w cieniutkie plasterki jabłka, posypać cukrem, znów posypać bułką tartą z orzechami. Przygotować ciasto biszkoptowe – jajka ubić z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać mąki i proszek do pieczenia. Powstałym ciastem zalać jabłka. Blaszkę wstawić do piekarnika przestygniętego do 200 stopni. Piec na jasnozłoty kolor około 35-40 minut, przed podaniem posypać cukrem pudrem.