Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko słony karmel z daktyli i masła orzechowego, połączony z kaszą jaglaną tworzy ciasto idealne!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 462
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 431
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6825
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242367
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19783
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 462
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 431
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6825
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242367
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku z wiórkami kokosowymi. Lekko przestygniętą miksujemy na gładką masę i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Wszystkie składniki na spód miksujemy i wylepiamy spód formy (20 cm). Wstawiamy do zamrażarki. 3. Składniki na karmel również miksujemy na w miarę gładką masę.
Na utwardzony spód wykładamy masę z kaszy jaglanej, a na to masę karmelową. Posypujemy na koniec orzeszkami i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.