Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko słony karmel z daktyli i masła orzechowego, połączony z kaszą jaglaną tworzy ciasto idealne!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67897
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1940
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67897
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1940
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy na mleku z wiórkami kokosowymi. Lekko przestygniętą miksujemy na gładką masę i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Wszystkie składniki na spód miksujemy i wylepiamy spód formy (20 cm). Wstawiamy do zamrażarki. 3. Składniki na karmel również miksujemy na w miarę gładką masę.
Na utwardzony spód wykładamy masę z kaszy jaglanej, a na to masę karmelową. Posypujemy na koniec orzeszkami i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc.