Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jagodowe pucharki"
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12063
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8871
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155531
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12063
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 151
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8871
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155531
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1210
Składniki
Przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozdziel do 6 pucharków i wstaw do lodówki, aby stężała.
Zmiksuj połowę jagód i odstaw.
Ubij mikserem kremówkę. Ubijając dalej, dodawaj stopniowo budyń. Wymieszaj na gładką masę.
Kawałki ciasta połam na małe cząstki. Wyjmij z lodówki pucharki z gotową galaretką i rozłóż na niej okruchy ciasta. Następnie rozdziel łyżką zmiksowany z kremówką budyń. Na koniec polej desery jagodowym purée i posyp po wierzchu resztą świeżych jagód. Od razu podawaj.Źródło: Olivia