Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jajka faszerowane prawdziwkami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2718
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Składniki
Prawdziwki zalej wodą. Mocz 5 godzin. Potem ugotuj je w tej samej wodzie, w której się moczyły. Wystudź, posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby. Smaż kilka minut. Wystudź. Jajka gotuj w posolonej wodzie 10 minut. Wyjmij. Przestudź. Ostrym nożem przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij łyżeczką białka i żółtka, uważając, by nie uszkodzić skorupek. Natkę opłucz, posiekaj.
Żółtka i białka pokrój w kosteczkę. Wymieszaj z grzybami, cebulą i natką. Przypraw solą i pieprzem. Skorupki napełnij farszem. Tartą bułkę wsyp na talerz. Ułóż na niej połówki jajek, dociśnij, by bułka dobrze pokryła nadzienie. Włóż na patelnię z olejem (farszem do dołu). Usmaż.Źródło: Naj