Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jadłam wiele tiramisu, ale to, przygotowane wg przepisu mamy mojego męża bije na głowę wszystkie inne.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 67
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6821
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 254
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 194
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 462
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 67
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6821
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 254
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 194
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 462
Składniki
Jest to propozycja do podania w pucharku. Jak przygotowujemy? 3 żółtka należy utrzeć z 10 dag cukru i 500 g serka mascarpone. Białka z 3 jajek ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy delikatnie, ale całkowicie łącząc składniki. Biszkopty maczamy w 200 ml espresso z alkoholem (dowolnym) i układamy w naczyniu w 2 warstwach. Na każdą warstwę biszkoptów wykładamy białą masę. Po wierzchu posypujemy kakao i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Pyszności!