Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna tarta z jabłkami"
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 98
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9383
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4912
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 650
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 98
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9383
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4912
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 650
Składniki
Mąkę przesiej do miski i połącz z posiekanym masłem, solą i cukrem. Utrzyj z żółtkiem. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Formę do tarty wysmaruj masłem, wylep ciastem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Pokrojone w plastry jabłka rozłóż na cieście.
Zalej masą z roztrzepanych jajek, połączonych z kremówką i cukrem.
Ponownie wstaw do piekarnika na kwadrans. Gotową posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax