Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jesienna tarta z jabłkami"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 161
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 71
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1130
Składniki
Mąkę przesiej do miski i połącz z posiekanym masłem, solą i cukrem. Utrzyj z żółtkiem. Zawiń ciasto w folię spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Formę do tarty wysmaruj masłem, wylep ciastem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Pokrojone w plastry jabłka rozłóż na cieście.
Zalej masą z roztrzepanych jajek, połączonych z kremówką i cukrem.
Ponownie wstaw do piekarnika na kwadrans. Gotową posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 50 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax