Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na niedzielę, szybkie, pachnące, nieduże ale warte uwagi. Parę śliwek, orzechów, kilka kostek gorzkiej czekolady i ...jest pysznie.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1332
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1176
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1332
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1176
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 301
Składniki
Śliwki umyć, pokroić w ćwiartki. Czekoladę i orzechy posiekać. Wszystko wymieszać, posypać cynamonem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i kakao. Dodać 1 jajko, mleko i olej. Wymieszać łyżką do połączenia składników. Wyłożyć do keksówki , zostawić 2 łyżki masy. Na to wyłożyć śliwki z czekoladą i orzechami. Polać pozostałą masą ( wtedy śliwki się tak szybko nie spieką).
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez około 40 minut - sprawdzić patyczkiem. Posypać cukrem pudrem i kawałkami orzeszków.